Απαγορεύεται η αντιγραφή. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Χαμογελάστε, κάνει καλό! Αρκεί τα δόντια σας να λάμπουν.

Είναι η πιο ουσιαστική απ’ όλες τις εκφράσεις του προσώπου ενώ μεταδίδεται αστραπιαία από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κι όπως όλα τα ουσιαστικά πράγματα, χρειάζεται φροντίδα.

Ένα χαμόγελο αρκεί για να μας μεταδώσει ευτυχία. Αυθόρμητο ή όχι, πλατύ και λαμπερό, το χαμόγελο αποκαλύπτει χωρίς περιστροφές ότι κάτι μας ικανοποιεί. Τα μωρά χαμογελούν αντανακλαστικά από την ώρα της γέννησης τους, είναι όμως μετά την έκτη εβδομάδα που χαμογελούν επειδή κάτι τους ευχαριστεί. Ο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του San Francisco, Dr. Paul Ekman διατείνεται πως μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ένας άνθρωπος χαμογελά, ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται σε απόσταση τριάντα μέτρων ενώ επισημαίνει πως το χαμόγελο δεν είναι μόνο έκφραση χαράς. Υπάρχει ακόμα το ψυχρό χαμόγελο, αυτό της αμηχανίας,
του φόβου ή της περιφρόνησης.

Συνολικά, σύμφωνα πάντα με τον Ekman, υπάρχουν σαραντατέσσερα διαφορετικά συναισθήματα που εκφράζονται με ένα χαμόγελο. Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο μας το χαμόγελο μας απογοητεύει, όταν για παράδειγμα αποκαλύπτει μια όχι και τόσο ολόλευκη οδοντοστοιχία; Η λεύκανση των δοντιών είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους βελτίωσης του χαμόγελου. Η διαδικασία είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη, ενώ αρκούν μόλις σαρανταπέντε λεπτά στην οδοντιατρική καρέκλα.

Τροφές όπως τα παντζάρια και τα καρότα, το ξίδι αλλά και ο καφές, το κόκκινο κρασί και το τσάι μπορεί να κιτρινίσουν τα δόντια. Επιπλέον, το κάπνισμα κάνει τα δόντια να σκουραίνουν καθώς η νικοτίνη που περιέχουν τα τσιγάρα προκαλεί την παραγωγή χρωστικών. Ακόμα όμως και το πέρασμα του χρόνου δρα αρνητικά για το χαμόγελο μας, αφού λόγω φθοράς, το σμάλτο των δοντιών χάνει τη λάμψη και το φωτεινό του χρώμα.

Πώς θα το αποτρέψετε; Βάλτε ψηλά στη λίστα των υποχρεώσεων σας την τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο. Επιπλέον, ελέγχετε τακτικά για ρωγμές στα δόντια γιατί διευκολύνουν τη συγκέντρωση χρωστικών και υπολειμμάτων από τις τροφές. Και τέλος, στο σπίτι χρησιμοποιείτε την κατάλληλη οδοντόκρεμα αλλά και ένα στοματικό διάλυμα που να τα θωρακίζει και να περιέχει λευκαντική δράση.

Σχόλια

mood_bad
  • Χωρίς σχόλια.
  • Προσθήκη σχολίου