Απαγορεύεται η αντιγραφή. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Προστασία από διαρρήξεις. Προστατέψτε τους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας σας!

Οι περισσότερες διαρρήξεις θα είχαν αποτραπεί αν λαμβάνονταν τα σωστά μέτρα ασφαλείας. Οι διαρρήκτες έρχονται με κατσαβίδια ή λοστούς για να διαρρήξουν ακόμα και θωρακισμένες πόρτες, δεν έχουν συγκεκριμένο πλάνο, και αναζητούν ένα σπίτι που θα προβάλλει μικρή αντίσταση στις βλέψεις τους. Το 95% όλων των διαρρήξεων καταλογίζονται σε περιστασιακούς δράστες που δε διαθέτουν ούτε τις κατάλληλες γνώσεις ούτε ειδικό εξοπλισμό. Επειδή, όμως, κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν γρήγορα, αντιμετωπίζουν εξαιρετική πίεση χρόνου. Αυτή ακριβώς η ομάδα διαρρηκτών εγκαταλείπει την προσπάθεια ανοίγματος μιας πόρτας κατά κανόνα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, αν αντιμετωπίσουν αντίσταση από την κλειδαριά της πόρτας σε αυτό το διάστημα. Ακόμα κι αν η απόλυτη ασφάλεια δεν είναι δυνατή, μερικά, ή καλύτερα, πολλά χρονοβόρα εμπόδια θα κλείσουν το δρόμο στους εισβολείς. Σ’ αυτή την περίπτωση τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από την ενίσχυση όλων των πιθανών διόδων με σύρτες, κλειδαριές και άλλα μηχανικά συστήματα. Μια καλή κλειδαριά ασφαλείας, ωστόσο, επιδρά ανασταλτικά στους πιθανούς διαρρήκτες αποτρέποντας τους από μια ενδεχόμενη εισβολή. Στα προληπτικά μέτρα μπορείτε να συμβάλετε και εσείς. Τα πρώτα εμπόδια σε μία απόπειρα διάρρηξης θέτουν οι πόρτες και η περίφραξη του κήπου. Για λόγους ασφαλείας τα σημεία αυτά πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στερεά, ψηλά και απρόσιτα. Εδώ συχνά επεμβαίνουν πολεοδομικές διατάξεις και διάφοροι άλλοι παράγοντες που περιορίζουν τις δυνατότητες. Παρόλα αυτά, ακόμα κι ένας χαμηλός φράχτης με κλειδωμένη την εξωτερική αυλόπορτα αποτελεί εμπόδιο και δημιουργεί υψηλότερο κίνδυνο για το διαρρήκτη. Διακοσμητικοί φράχτες, υπόστεγα, θάμνοι ή δέντρα πολλές φορές δυσχεραίνουν την παρακολούθηση υπόπτων κινήσεων στο εσωτερικό της κατοικίας. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η επιθυμία για προφύλαξη των εσωτερικών χώρων με οπτική παρακολούθηση έρχεται συχνά σε σύγκρουση με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι εξωτερικοί χώροι δεν πρέπει να προσφέρουν κανένα βοηθητικό μέσο που θα διευκολύνει την πρόσβαση στο σπίτι. Παρατημένες σκάλες ή εργαλεία χρησιμεύουν στους
δράστες. Σημαντικό ρόλο στην προστασία του σπιτιού έχει και ο εξωτερικός φωτισμός. Ανασταλτικά δρουν κυρίως ισχυρά φωτιστικά με αισθητήρες κίνησης. Προκαλούν την περιέργεια των γειτόνων και των περαστικών αυξάνοντας κατά πολύ το ρίσκο για τους διαρρήκτες.

Περίφραξη ακινήτου και πόρτες κήπου.

Ακόμα κι αν η περίφραξη του σπιτιού έχει περισσότερο διακοσμητική παρά προστατευτική λειτουργία, αποτελεί πάντα ένα φράγμα. Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά στην περίφραξη, διασφαλίστε κυρίως τις βοηθητικές εισόδους και κλειδώστε τις εξωτερικές πόρτες του κήπου ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μη ξεχνάτε ότι οι διαρρήκτες καιροφυλακτούν όλο το 24ωρο.

Αποθήκες εργαλείων & υπόστεγα.

Πολλές φορές οι αποθήκες εργαλείων και τα υπόστεγα προστατεύονται ανεπαρκώς, αν και περιέχουν κάθε είδους εργαλείο και συσκευή που μπορεί να βοηθήσει τους διαρρήκτες. Αν θέλετε να ασφαλίσετε αυτά τα σημεία, σκεφτείτε ότι αν οι εξωτερικοί τοίχοι και τα παντζούρια δεν προσφέρουν ικανοποιητική στήριξη, διπλασιάστε τις βίδες στις εσωτερικές επιφάνειες.

Ξεκλείδωτες πόρτες.

Αν ξεχάσετε την πόρτα του σπιτιού ανοιχτή, δεν θα πρέπει να απορείτε για τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Ξεκλείδωτες πόρτες και ανοιχτά παράθυρα καλωσορίζουν περίπου το 30% των διαρρηκτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πίσω από την αφέλεια κρύβεται ένας λανθασμένος συλλογισμός, δηλαδή ότι οι κλέφτες έρχονται μόνο τη νύχτα. Κι όμως, τρεις στις τέσσερις διαρρήξεις πραγματοποιούνται από τις 8:00 έως τις 20:00 και μάλιστα μερικές φορές παρουσία των ιδιοκτητών.

Συμβουλές για καλύτερη προστασία.

•  Οι απλές πόρτες των αποθηκών πρέπει να προστατεύονται τουλάχιστον με κλειδαριά ή και με λουκέτο.

•  Οι ψηλοί φράχτες δυσκολεύουν την πρόσβαση στο εσωτερικό της κατοικίας και εμποδίζουν την οποιαδήποτε οπτική επαφή.

•  Μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας με κάμερα τοποθετημένη στην εξώπορτα, προστατεύει από δυσάρεστες εκπλήξεις.

•  Τα πτυσσόμενα παντζούρια παραθύρων πρέπει να ασφαλίζονται με βιδωτές σιδηρογωνιές ή σύρτες που εφαρμόζουν στη κάσα.

•  Τα εργαλεία και οι σκάλες που είναι ξεχασμένες στο κήπο μπορούν να βοηθήσουν τους διαρρήκτες.

•  Εγκαταστήστε τα καλώδια του τηλεφώνου υπόγεια ώστε να εξασφαλίσετε την επικοινωνία σας με τον εξωτερικό κόσμο.

•  Καθαρή αφέλεια αποτελεί η γνωστή φύλαξη του κλειδιού κάτω από το ταπέτο της εξώπορτας.

•  Ενεργές εξωτερικές πρίζες διευκολύνουν την χρήση ηλεκτρικών εργαλείων. 

Σχόλια

mood_bad
  • Χωρίς σχόλια.
  • Προσθήκη σχολίου