Απαγορεύεται η αντιγραφή. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Ιδέες για την ανακαίνηση του μπάνιου σας.

Ποιος είπε ότι το μπάνιο πρέπει να είναι άτονο και βαρετό; Αναζητήστε πρωτότυπες και διαφορετικές επιλογές, για να χαρίσετε ξεχωριστό αέρα στον πιο προσωπικό σας χώρο. Το μπάνιο σίγουρα μπορεί να συμβάλλει στη διάθεσή σας, βοηθώντας στην καθημερινή σας χαλάρωση και την αναζωογόνηση σας. Για αυτό, φροντίστε να δημιουργήσετε στον χώρο του ένα περιβάλλον ευχάριστο και καλαίσθητο. Σήμερα στην αγορά θα βρείτε ένα πλήθος επιλογών και μια πλούσια γκάμα προϊόντων που μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σας σε έναν χώρο όπου θα χαίρεστε να βρίσκεστε. Πλακάκια, μάρμαρα και φυσικές πέτρες, ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και τα κλασικά. Έντονα χρώματα, συνδυασμοί και τεχνοτροπίες βαφής που δίνουν στιλ και μοναδικότατα. Σχήματα και σχέδια που ξαφνιάζουν ευχάριστα. Μην ξεχνάτε βεβαίως ότι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο για την επένδυση του δαπέδου και των τοίχων όσο και για τα έπιπλα και τα αξεσουάρ, καθώς σε ένα υγρό και κλειστό περιβάλλον όπως είναι αυτό του μπάνιου, εκτός από την αισθητική, καθοριστικό ρόλο παίζει η ποιότητα, η αντοχή και η λειτουργικότητα.

Μυστικά και λύσεις.
• Επιφάνειες μπάνιου χωρίς στιλπνότητα, όπως είναι ο σοβάς και η πέτρα, μπορούν να γίνουν «υδρόφοβες», αρκεί να τις περνάτε κάθε 1-2 μήνες με ειδικό σιλικονούχο υλικό για αδιαβροχοποίηση.
• Σε περιοχές που διαθέτουν εξαιρετικά σκληρό νερό, καλό είναι να αποφύγετε τις σκουρόχρωμες επιφάνειες στο μπάνιο (π.χ. σκούρο μπλε πλακάκι ή μαύρο μάρμαρο), όπου οι λεκέδες που αφήνουν τα άλατα του νερού φαίνονται πολύ πιο έντονα.
• Επιφάνειες με καμπυλότητα επενδύονται με ψηφίδες, οι οποίες, χάρη στη μικρή τους διάσταση, μπορούν να ακολουθήσουν τις γραμμές του τοίχου ή του δαπέδου.
• Χτίζοντας ή ανακαινίζοντας το μπάνιο σας, δώστε μεγάλη βαρύτητα στις λειτουργικές ζώνες μπροστά από τα είδα υγιεινής και τα έπιπλα έτσι, ώστε να μπορείτε να κινείστε με άνεση στα συγκεκριμένα σημεία.

Επιλέγοντας πλακάκια.
• Πολλές σειρές πλακακιών διαθέτουν ειδικά τεμάχια για να κάνουν τις ακμές τους καμπύλες και μπορούν να τοποθετηθούν σαν κοίλο σοβατεπί, ώστε να καθαρίζονται πιο εύκολα.
• Σε κτιστές ντουσιέρες και μπανιέρες, προτιμήστε τα ειδικού τύπου αντιολισθητικά πλακάκια, σαν αυτά που μπαίνουν στις πισίνες, αποφεύγοντας το γυαλισμένο μάρμαρο.
• Από αισθητικής άποψης, καλό είναι να περιορίσετε σε ένα ή το πολύ δύο τα σχέδια και τα σχήματα πλακιδίων, ώστε να αποφύγετε τυχόν υπερβολές ή άστοχους συνδυασμούς, αλλά και να μη δυσκολευτείτε αν θελήσετε (ή χρειαστεί) να αλλάξετε τα πλακάκια σας.
• ‘Εχετε υπόψη σας ότι σε μικρά μπάνια και W.C. καλό είναι να τοποθετούνται πλακάκια μικρών διαστάσεων.

Σχόλια

mood_bad
  • Χωρίς σχόλια.
  • Προσθήκη σχολίου